Sivut

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Pellolla ratsastelua :)

Eilen olin kaverini luona yötä ja menimme siitä aamupäivällä suoraan tallille. Hevoset olivat taas pihalla ja Candy laidunsi nätisti Lassi kaverinsa kanssa. Kun menimme hakemaan hevosia Lassi antoi kiltisti ottaa kiinni mutta Candy halusi vähän jekutella ja juoksi pois. Kohta Candykin oli kiinni joten päästiin lähtemään tallille.
 Kaverukset menivät vierekkäisiin karsinoihin ja alettiin heti niitä harjailemaan ja harjat selvittelemään. Candy kiltisti karsinassa napotti ja seisoi koko ajan paikoillaan kun sitä harjasin ja laitoin varusteita. Kun olimme valmiita lähdimme pellolle tai oikeastaan siihen samalle laitumelle jossa ne laidunsikin. Ensin kävelimme aika pitkään ympäri peltoa ja sitten verkattiin ympyröillä ravissa kumpaankin suuntaan. Candy oli tooosi reipas mutta silti hyvin kuulolla eikä kaahottanut eteenpäin. Alussa se kulki hieman pää pystyssä mutta hetken ravailujen ja ympyröiden jälkeen se rentoutui kivasti. 












Otettiin samalla ympyrällä myös laukkaa ja kivasti Candy menikin. Ensin se meinasi hieman kaahat amutta pidätteillä saatiin oikein kiva laukka pyörimään, vaikka heti ei ihan meinattukaan pysähtyä. Niitä täytyy harjoitella! Ojan vieressä näkyi pieni minimaalinen kaatunut koivu joka me hyppättiin pari kertaa. Candylla oli vähän aluksi ongelmia havaita että se täytyy hypätä mutta kyllä pari onnistunutta hyppyä mahtui joukkoon. Älkää sitten ihmeteltelkö noista kuvista minun kevyt istuntaa, rönötän tai suunnilleen makaan siellä selässä koska jalustimet olivat koulujalkkarit ja niillä en päässyt paljoa yhtään mukaan. Sen jälkeen vaihdettiin hevosia ja Lassi tuntui myös kivan virkeältä. Käveltiin hetki pitkin ohjin ja sitten otettiin pari pätkää ravia. Otimme myös pari laukkapätkää suoraan pellolla niin ei koko ajan tarvinnut mennä ympyrällä. Sitten oli reippaitte loppuravien aika ja annoimme kaverusten kävellä pitkät loppukäynnit. Tallilla vähän huuhdottiin Candya kun oli hiestä märkä mutta Lassia ei tarvinnut.  Käytiin vielä syöttämässä niitä pihalla mutta ei ne paljoa siinä syöneet kun muita hevosia vaan ihmettelivät. Vietiin ne sisään ja annettiiin siellä vähän vihreää niille niiin jo sotkivat koko tallin ja piti alkaa siivoamaan ja lakaisemaan käytävää. Kävin vielä tallin takana laitumella yhdelle orille syöttämässä vihreää ja rapsuttelemassa muutenkin, sen jälkeen juoksin täysiä kohti tallia mutta en huomennut edessäni olevaa rautalankaa ja tyhmänä siihen juoksin täysiä ja lensin maahan selälleni. Nyt on sitten käsi mukavan kipeä!! : D Tänään hevosilla onkin vapaa päivä ja huomenna taas jotain kivaa puuhaamaan tallille Katin, Suvin ja Roosan kanssa. Huomiseen!
EI niin onnistunut hyppy!
Parannusta! (tiedän istuntani)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti