Sivut

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Viikon ratsastelut!

En ole nyt kirjoittanut muutamaan päivään mutta kerron nyt hieman mitä ollaan puuhailtu. Nyt en näitä päiviä muista mutta kerron vain mitä lähinnä viikolla ollaan ratsasteltu. Roosa tuli kanssamme tallille tiistaina (?) ja suunnittelimme että mentäisiin esteitä. Sen verran oli satanut vettä että pellot oli tosi märät ja kuraset sekä sen verran liukkaat että oli huono sää ratsastaa pellolla. No mikäs siinä, eihän se meitä mitenkään estänyt vaan lähdettiin etsimään puomeja ja sankkoja esteiksi tielle. Teimme sarjan jossa esteet olivat aluksi melko pieniä. Kun esteet oli kasattu otimme hepat laitsalta, puunattiin ja varustettiin tallissa. Se ei ihan hetkeä kestänytkään kun Lassi ja Candy olivat ihan täynnä kuraa niin että ei melkein tunnistanut hevosiksi! Siitä selvittiin reilun puolentunnin harjailusta ja takkujen selvittelystä.

Alkuverkkasimme tiellä ravaten ja käynti-ravi siirtymiä tehden. Candy oli aluksi ihan pimpom kun huomasi esteet edessään mutta siinä lämmittelyn myötä alkoi kivasti rentoutua mutta vauhti pysyi mukana. Pariin otteeseen laukattiinkin ja hyvin ne meni vaikka oli pysäyttelyssä ongelmia. Ensin menin pari kertaa sen sarjan mutta se ei kovin onnistunut kun Candy ei nostellut paljon jalkojaan niin pienillä esteillä. Otettiin sarjan toinen este pois ja mentiin ihan yksittäistä pystyä, joka oli aluksi noin 50 (?) ja sen jälkeen noin 70-75cm (?). Ne alkoivat mennä kivasti ja tuntui jopa että ihan liideltiin niitten yli. Hyvä tunne jäi siitä kerrasta!
Laukassa

Ravissa


Hmmm...Olisikohan ollut perjantaina kun kävimme Ihan perus koulu juttuja vääntelemässä laitumella. Se ei sitten minun ja Candyn osalta onnistunut pätkääkään! Oli sellainen kaahotus ihan alusta asti mukana että ei meinannut tulla kyllä yhtään mitään. Tein aluksi kaiken maailman voltteja sekä pari väistöä ja sen jälkeen aloin  ravailemaan ympyröitä tehden. Se nyt jo vähän sujui mutta rennoksi Candy ei vain suostunut. Jouduin työstämään Candya aika paljon ja niin että saisin ainakin pari hyvää pätkää. Ja tuli niitäkin välillä. Ja silloin en todellakaan ollut tyytyväinen omaan ratsastukseen! Jotenkin tuntui että olin ihan jäykkä itse vaikka kuinka yritin rentoutua ja silti itse oma ratsastus tuntui ihan menevän päin mäntyä. Onneksi silti saimme edes pari hyvää pätkää.

Sunnuntaina (?) kävimme maastoilemassa Katin ja Lassin kanssa. Mentiin aika rauhallisesti mutta otettiin pari laukka pätkääkin. Ihania olivat molemmat!


Tämä nyt ei ollut mikään hirmu kiinnostava postaus koska itsekkään en jaksanut panostaa. Nyt ei ole ollut oikein hirveä postaus fiilis kun kuulin että Candy lähtee koeajalle yhdelle tytölle ja saattaa lähteä tallita. Mutta onneksi saamme aina välillä käydä ainakin Candya ratsastamassa uudella tallilla kun se ei kovin kauas lähde, ONNEKSI! ♥

2 kommenttia: