Sivut

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Uusia tuttavuuksia ja kiihyttelyä pellolla!

Tänään meidän piti Katin kanssa käydä ihan rauhalliseslla maasto lenkillä ilman satulaa mutta suunnitelmat muuttuivatkin hieman. Tallilla Candy tavalliseen tapaan odotti laitumella mutta tällä kertaa tuntemattoman komistuksen kanssa. Nimittäin tilastoruuna Lassi oli tullut kahdeksi viikkoa Candyn kaveriksi kun oma tallikaveri oli menehtynyt. Siellä ne kaikessa sovussa näytti viihtyvän ja syövän ruohoa. Eipäs sittena arvattukaan sitä että kun haetaan hevoset ne ei anna ottaa millään kiinni. Ne härnäsivät tulemalla ensin lähelle mutta sitten laukkailivat tai ravailivat tiehensä. Puolentunnin jahkailun ja kauroilla sekä leivillä houkuttelun jälkeen ne jäivät kiikkiin ja kiltisti ne köpöttelivat vierellä kohti tallia.
          LASSI                                                                                   CANDY

Tallissa puunattiin kuraiset konit ja varustettiin ne. Sen jälkeen kun hevoset alkoivat jopa näyttää hevosilta eikä epämääräisiltä mutapalloilta käveltiin laitumelle jossa oli pitkä heinä

.Siinä me hetki ravailtiin ympyrällä kumpaankin suuntaan sekä mentiin vähän ympäri koko laidunta. Lassilla oli lähtenyt etujalasta kummatkin kengät joten ei voitu mennä kovalla alustalla. Ottettiin pari rauhallista laukkapätkää, jonka jälkeen irroteltiin ihan kunnolla. Candy ja Lassi nautti kunnolla ja lähtivät ihan kunnolla. Ne eivät kisanneet ollenkaan vaan nauttivat enemmänkin päästellessään kunnolla virtaa. Otettiin pari lähtöä siinä ja sen jälkeen vaihdettiin hevosia.

Lassi tuntu ihan erinlaiselta kun Candy siis ihan hyvällä tavalla. Se tuntu niin lennokkaalta eikä ravi ollut sellasta tipsuttamista kuin Candylla. Ravailun jälkeen nostimme taas laukan ja laukkasimme aitauksen päästä päähän ja kyllä se laukka oli sellaista pomppimista aluksi että meinasin kuolla nauruun ja tippua kesken kaiken selästä. Mutta parin kerran jälkeen siihen jo tottu ja kyllä oli hauskaa kun sai kunnolla nauttia.
Sen jälkeen otettiin reippaat loppuravit ja käynnit. Tallille hevoset kävelytettiin maastakäsin. Vielä kuvailtiin heppoja sen jälkeen ja käytettiin Eetu-ruunaa uimassa ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Seikkailtiin vielä laitumilla ja Kati onnistuikin juuttumaan lantalaan jalkoja myöten! : D
Eetu komeilee uimassa!







Ainiin unohdinkin, eilen siis kävimme juhannusraveissa ja mukaan lähti uudet ratsastushousut. Ne muistuttavat farkkuja ja niissä on kokopaikat. Ne olivat aika halvat ja tunnusti hyvältä jalassa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti