Sivut

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Pellolla ratsastelua :)

Eilen olin kaverini luona yötä ja menimme siitä aamupäivällä suoraan tallille. Hevoset olivat taas pihalla ja Candy laidunsi nätisti Lassi kaverinsa kanssa. Kun menimme hakemaan hevosia Lassi antoi kiltisti ottaa kiinni mutta Candy halusi vähän jekutella ja juoksi pois. Kohta Candykin oli kiinni joten päästiin lähtemään tallille.
 Kaverukset menivät vierekkäisiin karsinoihin ja alettiin heti niitä harjailemaan ja harjat selvittelemään. Candy kiltisti karsinassa napotti ja seisoi koko ajan paikoillaan kun sitä harjasin ja laitoin varusteita. Kun olimme valmiita lähdimme pellolle tai oikeastaan siihen samalle laitumelle jossa ne laidunsikin. Ensin kävelimme aika pitkään ympäri peltoa ja sitten verkattiin ympyröillä ravissa kumpaankin suuntaan. Candy oli tooosi reipas mutta silti hyvin kuulolla eikä kaahottanut eteenpäin. Alussa se kulki hieman pää pystyssä mutta hetken ravailujen ja ympyröiden jälkeen se rentoutui kivasti. 












Otettiin samalla ympyrällä myös laukkaa ja kivasti Candy menikin. Ensin se meinasi hieman kaahat amutta pidätteillä saatiin oikein kiva laukka pyörimään, vaikka heti ei ihan meinattukaan pysähtyä. Niitä täytyy harjoitella! Ojan vieressä näkyi pieni minimaalinen kaatunut koivu joka me hyppättiin pari kertaa. Candylla oli vähän aluksi ongelmia havaita että se täytyy hypätä mutta kyllä pari onnistunutta hyppyä mahtui joukkoon. Älkää sitten ihmeteltelkö noista kuvista minun kevyt istuntaa, rönötän tai suunnilleen makaan siellä selässä koska jalustimet olivat koulujalkkarit ja niillä en päässyt paljoa yhtään mukaan. Sen jälkeen vaihdettiin hevosia ja Lassi tuntui myös kivan virkeältä. Käveltiin hetki pitkin ohjin ja sitten otettiin pari pätkää ravia. Otimme myös pari laukkapätkää suoraan pellolla niin ei koko ajan tarvinnut mennä ympyrällä. Sitten oli reippaitte loppuravien aika ja annoimme kaverusten kävellä pitkät loppukäynnit. Tallilla vähän huuhdottiin Candya kun oli hiestä märkä mutta Lassia ei tarvinnut.  Käytiin vielä syöttämässä niitä pihalla mutta ei ne paljoa siinä syöneet kun muita hevosia vaan ihmettelivät. Vietiin ne sisään ja annettiiin siellä vähän vihreää niille niiin jo sotkivat koko tallin ja piti alkaa siivoamaan ja lakaisemaan käytävää. Kävin vielä tallin takana laitumella yhdelle orille syöttämässä vihreää ja rapsuttelemassa muutenkin, sen jälkeen juoksin täysiä kohti tallia mutta en huomennut edessäni olevaa rautalankaa ja tyhmänä siihen juoksin täysiä ja lensin maahan selälleni. Nyt on sitten käsi mukavan kipeä!! : D Tänään hevosilla onkin vapaa päivä ja huomenna taas jotain kivaa puuhaamaan tallille Katin, Suvin ja Roosan kanssa. Huomiseen!
EI niin onnistunut hyppy!
Parannusta! (tiedän istuntani)



lauantai 23. kesäkuuta 2012

Uusia tuttavuuksia ja kiihyttelyä pellolla!

Tänään meidän piti Katin kanssa käydä ihan rauhalliseslla maasto lenkillä ilman satulaa mutta suunnitelmat muuttuivatkin hieman. Tallilla Candy tavalliseen tapaan odotti laitumella mutta tällä kertaa tuntemattoman komistuksen kanssa. Nimittäin tilastoruuna Lassi oli tullut kahdeksi viikkoa Candyn kaveriksi kun oma tallikaveri oli menehtynyt. Siellä ne kaikessa sovussa näytti viihtyvän ja syövän ruohoa. Eipäs sittena arvattukaan sitä että kun haetaan hevoset ne ei anna ottaa millään kiinni. Ne härnäsivät tulemalla ensin lähelle mutta sitten laukkailivat tai ravailivat tiehensä. Puolentunnin jahkailun ja kauroilla sekä leivillä houkuttelun jälkeen ne jäivät kiikkiin ja kiltisti ne köpöttelivat vierellä kohti tallia.
          LASSI                                                                                   CANDY

Tallissa puunattiin kuraiset konit ja varustettiin ne. Sen jälkeen kun hevoset alkoivat jopa näyttää hevosilta eikä epämääräisiltä mutapalloilta käveltiin laitumelle jossa oli pitkä heinä

.Siinä me hetki ravailtiin ympyrällä kumpaankin suuntaan sekä mentiin vähän ympäri koko laidunta. Lassilla oli lähtenyt etujalasta kummatkin kengät joten ei voitu mennä kovalla alustalla. Ottettiin pari rauhallista laukkapätkää, jonka jälkeen irroteltiin ihan kunnolla. Candy ja Lassi nautti kunnolla ja lähtivät ihan kunnolla. Ne eivät kisanneet ollenkaan vaan nauttivat enemmänkin päästellessään kunnolla virtaa. Otettiin pari lähtöä siinä ja sen jälkeen vaihdettiin hevosia.

Lassi tuntu ihan erinlaiselta kun Candy siis ihan hyvällä tavalla. Se tuntu niin lennokkaalta eikä ravi ollut sellasta tipsuttamista kuin Candylla. Ravailun jälkeen nostimme taas laukan ja laukkasimme aitauksen päästä päähän ja kyllä se laukka oli sellaista pomppimista aluksi että meinasin kuolla nauruun ja tippua kesken kaiken selästä. Mutta parin kerran jälkeen siihen jo tottu ja kyllä oli hauskaa kun sai kunnolla nauttia.
Sen jälkeen otettiin reippaat loppuravit ja käynnit. Tallille hevoset kävelytettiin maastakäsin. Vielä kuvailtiin heppoja sen jälkeen ja käytettiin Eetu-ruunaa uimassa ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Seikkailtiin vielä laitumilla ja Kati onnistuikin juuttumaan lantalaan jalkoja myöten! : D
Eetu komeilee uimassa!







Ainiin unohdinkin, eilen siis kävimme juhannusraveissa ja mukaan lähti uudet ratsastushousut. Ne muistuttavat farkkuja ja niissä on kokopaikat. Ne olivat aika halvat ja tunnusti hyvältä jalassa.







perjantai 22. kesäkuuta 2012

Puomiharjoituksia!

Eilen lähdimme tallille noin 16.00 aikoihin ja mietittiin samalla etttä voisimme mennä puomiharjoitteita. Tallille päästyämme sitten menimme kaverini Katin kanssa laitumelle jossa Candy oli kahden heppakaverinsa kanssa. Ensin siinä kuvailimme aika pitkään vasikoita ja muita hevosia & hieman juoksenneltiin Candyn ja aitauskavereiden kanssa. Hyviä videoita saatiinkin kun kaikki hevoset alkoivat yhtä aikaa piehtaroimaan niin kaikkiin päin olisi pitänyt linssi osoittaa. Sen jälkeen nappasimme Candyn kiinni ja veimme talliin. Se oli likainen piehtaroinnin jälkeen ja harja oli ihan sotkussa. Siinä ensin sitten piti ihan kunnolla puunata jalat ja maha mutta eipä meillä mihinkään kiire ollut. Sen jälkeen haettiin kamppeet ja laitettiin ne päälle. Ulkona noustiin selkään ja käveltiin tietä pitkin aitaukseen jossa mentiin puomeja. Ensin mietittiin että olisimme menneet niitä tiellä mutta siinä on huonopuoli että ei ole kunnon käännös paikkaa vaan pitäisi sitä tietä edestakaisin ravailla, välillä pysäyttää ja kääntyä.

Selässä aloin työstää ennen ravia hyvin käyntiä ja asettelin sitä sisälle tehden erikokoisia voltteja. Kati teki pitkälle sivulle neljän puomin sarjan jota menin niin että jokaisen puomin ylitettyä tuli voltti joko oikealle tai vasemmalle. Ensin menin vasempaan suuntaan johon se aika hyvin taipui ja sisäpohje meni todella hyvin läpi ja sen lisäksi säilytti hyvin kaulan rentona myös puomien päällä. Menin siinä parikertaa siihen suuntaan kunnes tuli onnistunut sarja ja sen jälkeen vaidoin suunnan oikeaan kierrokseen. Oikeassa kierroksessa tuli ensin vähän huonoja teitä puomeille mutta nekin saatiin korjattua, sekä oma istunta ensin oli vähän kyyryssä mutta sekin korjaantu heti Katin valvovan silmän alla! Kun käynti volttisarjat olivat hyvät menin ravissa ne vain suoraan. Se meni ensin hieman kiihdyttäen ja viimeisellä puomuilla olisi kunnolla laittanut kaasut pohjaan mutta hetken rauhottamises ja äänen käytön jälkeen se meni puomit oikein sievästi ollenkaan rallistelematta. Nyt muutes hokasin että Candy meni paljon rauhallisemmin kun kaahaillessa sitä äänellä rauhoittelin samalla kun tein pidätteitä. Parin hyvän ravi sarjan jälkeen tein laukan nostoja. Käynnistä pysähdyin ja tein parin askeleen peruutuksen ja siitä suoraan laukka. Vähän alussa meinasin tulla kaahailua mutta sitten sekin korjaantu parin kerran jälkeen. Menin vielä lopuksi kahden esteen rasan jossa pitkällä sivulla oli yksi pysty ja päädyn jälkeen lävistäjällä oli myös pysty. Siinä meinasin hieman jalat sotkeentua mutta viimeisellä kerralla pysyttiin aika hyvin pystyssä. Candy yritti vähän temppuilla ja juosta vai esteiden läpi ja luuli että nämä onkin tälläisiä kivoja ninja-harjoitteita! : D Mutta kyllä se ne lopulta ylittikin iha hyvin! Nyt menin loppukäynnit selässä tallille ja tallissa huuhdeltiin jalat kurasta märän aitauksen takia. Yllättävän hyvin Candy meni noita puomeja ja niitä kyllä pitäisi ottaa tästä lähtien useammin, kun nyt Candylle hieman tarkkaavaisuutta noihin jalkatyöskentelyihin. Meinattiin vielä sne jälkeen mennä hevosia kuvailemaan mutta kyyti yllätti nopeasti pihaan joten kait sinne oli hypättävä mukaan vaikka kyllä sinne tallille voisin vaikka muuttaa!! : D Kati tuli vielä yöksi meille ja vietimme Juhannusta Vieremän raveissa ja serkun luona grillaten.  Huomenna meinattiin mennä Candylla kevyesti ja lenkki vetäistä jonkun kaverin kanssa maastossa sekä kuvailessa saatetaan käydä.








Yhteiskuva ei onnistunut kun oli kiire syömään! :)

Tein vielä talleilun jälkeen super suklaa muffineita :P

kuvat (c) Kati

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kyllä tyttö osaa♥

Tulin eilen tallille ja huomasin että Candy oli pihalla kahden kaverinsa kanssa. Kävin sisältä kipaisemassa riimun ja lähdin sitä sieltä hakemaan. Vasikat oli eka kertaa pihalla joten Candy oli ihan kauhusta kankea ja mielellään lähdössä jo sisälle! Sisällä sitä puunasin hetken aikaa koska oli aika mutainen ja sen jälkeen aloin laittamaan varusteita. Kun tamma oli valmis, tallustimme pihalle ja lähdimme kävelemaan kohti ''kenttää''.

 Tein käynnissä aluksi aika paljon työskentelyjä, mm. suunnanmuunnoksia, voltteja ja ympyröitä. Sitten ravissa työstin aika paljon sisäpohkeella ja menikin hetki että sain sen  läpi. Kun olin vähän aikaa siinä tehnyt ravityöskentelya se alkoi tuntua tosi kivalle ja reippaalle, ilman hötkeltämistä ja pinkomista.Se alkoi venytellä kaulaa ja tosi pitkiä pätkiä meni kivan pyöreenä eikä heti alkanu viskomaan päätä.

 Sitten otin muutaman mukavan ravipätkän ja annoin pitkät ohjat. Kun oltiin hetki kävelty, niin otettiin satula pois ja kapusin takaisin selkään. Otin taas vähän käyntiä ja samoja juttuja ravissa kuin satulankin kanssa. Candyn selkä on tosi kivan tuntunen niin sillä on kiva mennä ilman satulaa ja aika helppo istuakin! Aika paljon tuli hyviä ravi pätkiä joten en hirveästi sitä ravia ottanut. Vielä otin ilman satulaa laukkaakin joka aluksi meinasi mennä juoksemiseksi mutta loppusta laukannostot onnistuivat todella hyvin! Sitten vielä kuvailtiin hiukan mutta ei siellä pitkään voinut olla kaikkien itikoiden ja ötököiden takia! 


 Sitten kävelytin Candyn tallille ihan maasta käsin ja kannoin samalla satulan. Matkan varrella Candya kyllä pelotti hirveästi vasikat ja niitä piti sitten hetki ihmetellä suurin silmin! Tallissa purettiin Candy varusteista ja harjattiin. Piti jalatkin kunnolla huuhtasta koska ''kenttä'' oli sen verran kuranen että oli kurat ja vedet kyllä läiskynyt ihan kunnolla. Kun oltiin saatu kaikki valmiiksi niin Candy pääsi karsinaan ja alkoi tyytyväisenä popsia siellä kauroja. Melkein heti tulikin sitten kyyti niin en kerennyt enempää kuvailla. Huomenna kuitenkin menen aamulla kesätöihin ja sen jälkeen olisi tarkoitus mennä Candylle jos keretään ennen  ratsastustuntia. Candylla mentäisiin kunnon koulutreeni jossa armotta kyllä haluan korjattua istuntaani ja kökötystä siellä selässä. Aina minä vaan tahdon selkäni sinne kyyryyn työntää ja katsoa hevosen jalkoja tai jotain muuta vaikka pitäisi sinne suoraan katsoa. Myös jalkani tahtoo luisua perus istunnassa liian eteen joka näyttää kammottavalta niinkuin jossain näissä kuvissa, mutta koittakaa kestää! ::D
Serkkuni teki videon meidän este kerrasta niin tästä linkki: 
http://www.youtube.com/watch?list=UU_RhtbLOmGo8M02-vnv0C-g&NR=1&feature=endscreen&v=b0Wc9WdqJ54





                                                    kaikki kuvat (c) Kati

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Aina ei voi onnistua!

Eilen en jaksanut rueta postausta tekemään koska tietokoneeni on ihan älyttömän hidas joten en illalla ruennut taistelemaan kuvien ja tekstin kanssa :D

Kävin siis eilen Candyn luona ja oli aivan ihana ilma. Serkkuni oli mukana kuvaamassa ja auttamassa esteiden kanssa. Kun päästiin talliin peräkarsinasta kuikisteli kaksi vasikan päätä. Eli näillä näkymin Candy on saanut kaksi uutta kesäkaveria naapuriin! Sen sijaan vaikka innokkaat vasikat Ulpukka ja Irmeli näyttivät tykkäävän uudesta kesäkämpästä, mutta Candy niitä kauhulla vaan seurasi ja oli kauhusta liimautuneena seinässä.


Otettiin Candy riimuihin käytävälle ja alettiin harjaamaan ja puhistamaan kaviot. Candy oli aika pölynen ja itikät syöneet harmiksi melkein koko tamman. Kun Candy oli puhdas laitettiin sille satula ja suitset sekä suojat koska meinattiin mennä esteitä. Suojat oli hukassa ja niitä piti etsiä vähän aikaa kunnes löydettiin ne ja ne olikin pinet : ( Mutta ei ne silti niin pienet ollut joten ne me laitettiin ja lähdettiin pihalle nousemaan selkään. Käveltiin lähi tarhaan ja koottiin nurmelle. Aloin verkata ja tamma oli heti melko virkeen tuntunen. Tein alussa perus käynti voltteja ja otin sitä kuulolle. Ravissa se olisi aluksi nostanut pään taivaisiin ja peitsannut mutta vähän ajan työskentelyn jälkeen se oli jo vähän rauhottunut ja alko reuntouttaa niskaa ja pyöristää kaulaa. Aloin mennä ensin ravissa kahden puomin sarjaa, joka meni ihan hyvin. Mutta silti se oli vähä höselö ja kaahaili esteen jälkeen. Sitä menin aika pitkään että saisin ainakin pari onnistunutta hyppyä ja kkyllä niitä tulikin! Sen jälkeen hyppäsin Kahden esteen radan eli toisella puolella ''kenttää'' oli pysty ja toisella puolella vähän suurempi normi pysty myös. Siinä vaiheessa se alko olla jo tosi höselö kun oli paljon ötököitä ja hiki niin kerran kun sain hyvän hypyn sille radalle, niin hyvä näin. Hyppäsin vielä pari kertaa okserin joka meni kaikista näistä este hommista parhaiten. Pitkin ohjin kävelyn jälkeen menin vielä ensimmäistä kertaa Candylla loppuverkat ilman satulaa. Se oli kyllä mahtavaa ja se kyllä paransi tätä ratsastus kertaa : ) Kävelin vielä loppu käynnit ihan maasta käsin tallille samalla kun kannoin satulaa. Tallilla pureattua vielä huuhtasin Candya niin että meinas koko tallikastua kun Candy mamma alkoi juoda letkusta suoraan!  Candy sai jäädä sisälle mutta muille hepoille laitoin ötökkämyrkyt ja vietiin pihalle.














tiistai 12. kesäkuuta 2012

Sadepäivän ratsastelua!

Niinkuin otsikko jo kertoo tänään ratsastettiin sateessa. Kun lähdin tallille noin 18.00 aurinko vielä jaksoi pilkuttaa ja muutenkin oli kivan lämpönen ilma. Kun pääsin talliin nappasin nopeasti riimun ja kävelin laitumelle ja huomasin että Candy oli yhdessä Tirpukan ja Roosan kanssa samalla laitumella. Arvasin heti että siitä tulee takaa-ajo! Oikasin muitten laitsujen läpi mutta Candy oli nopeampi ja hoksasi että nyt lähdettäisiin ratsastamaan. Siinä yritin päällä 5 min sitä pyydystää, mutta ei se tuottanut tulosta. Vasta kun heinät laitumelle tuli niin silloin se kiinni jäi. Talutin sen talliin ja aloin harjata & laittaa varusteita. Candy ei ollut piehtäroinu joten nopeasti sen harjasin ja varusteet niskaan heitin. Kun olin lähdössä tallista alkoi heti tietenkin ripsiä vettä.

Menin ratsastamaan pieneen aitaukseen jolloin Candy ei niin paljoa kiihyttelisi. Alkukäyntien jälkeen otin ohjat ja taivuttelin käynnissä ympyröillä ja muutenkin ensin työskentelin hyvin käynnissä. Se tuntui alussa jo tosi hyvälle. Saman sitten tein ravissa. Aloin tehdä erinlaisia teitä ja paljon käynti-ravi siirtymisiä. Se tuntui tosi kivalle vaikka välillä vilkuili laidun kavereita tien toisella puolella. Sitten otin vielä laukkaa joka oli vähän aluksi kaahaamista mutta lopulta paljon rauhallisempaa ja sievempää kuin pitkään aikaan. Lopuksi kokosin hyvin Candya vielä käynnissä ja annoin sitten pitkät ohjat ja kävelin loppukäynnit selässä. Hyvin meni Tyttö♥

 Kun päästiin talliin alkoi sitten kaatamalla satamaan vettä! Onneksi vasta silloin. Ruuat odottikin jo karsinassa ja Neiti alkoin heti syödä kun vain pääsi pois käytävältä! :) Ennenkuin kyytini tuli rapsuttelin tallikissa Niiloa. Oli aika tukala olo sen jälkeen kun se kyöhnäsi koko ajan minussa kiinni. Mutta oli kyllä ihan syötävän suloinen kisu kun mauku vieressä ja kerjäs rapsutuksua :3 Tällä kertaa en saanut kuvaajaa mutta serkkuni tulee viikonloppuna kuivailemaan kun me mennään Candyn kanssa esteitä!Meidän lempipuuhaa♥